bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

dinsdag

Nieuw! Scratch & Arduino @ LonderLab

Zaterdag 12 mei 2018 van 14u tot 17u in de bib.

Kinderen vanaf 12 jaar, jongeren én volwassenen worden door onze gloednieuwe vrijwilligers op maat begeleid bij het leren programmeren en ontdekken de geheimen van hedendaagse elektronica en robotica.

We komen één keer per maand samen op een zaterdagnamiddag.  Vanaf juni zullen deze workshops steeds samenvallen met onze workshops laser cutten op zaterdag.

We gaan aan de slag met het gratis open source programma Scratch: een intuïtieve en visuele programmeertaal.  Je kan ook kennis maken met Snap4Arduino, waarmee je een Arduino eenvoudig kan programmeren. 

Arduino is een open source computerplatform waarmee microcontrollers toegankelijk worden gemaakt.  Je kan er allerlei inventieve apparaten mee bouwen die reageren op inputsignalen (bv. van een warmtesensor, een knop op een webpagina, een schakelaar,...) en die bv. led-lampjes of een motor aansturen (robots,...).  Hierbij krijg je tevens de basis van hedendaagse elektronica in de vingers.

Meer gevorderde deelnemers leren de code (tekstuele programmeertaal), waarmee de Arduino traditioneel geprogrammeerd wordt.

Reserveer snel je gratis plaats!  Omdat we iedereen persoonlijk begeleiden is het aantal deelnemers beperkt en afhankelijk van het aantal vrijwilligers.  Breng je eigen laptop mee of werk op het computereiland van de bib.

Wil je graag als vrijwilliger meewerken aan dit fantastische nieuwe initiatief of aan de workshops laser cutten?  Geef een seintje aan de bib of kom eens een kijkje nemen!

Tot binnenkort in LonderLab!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.